Читалачки маратон у школи „Вук Караџић“

0

Издавачка кућа“ Клетт“ покренула је акцију читалачки маратон са циљем да промовише читање, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја подржало је ову акцију с циљем да се наставници српског језика у основним школама подстакну да формирају читалачке клубове од почетка школске 2017/18. године и да тако стимулишу ученике да читају додатну литературу.

142 наставника српског језика и књижевности  широм Србије жирирали су 8 рукописа које је Стручни жири уврстио у ужи избор од 209 пристиглих рукописа на конкурс за младе од 11 до 14 година.

Наставници ће са ученицима своје школе одржати припремну и пет радионица у току школске године. Тема за сваку од радионица биће један од пет романа објављених у оквиру Читалачког маратона.

,,Задовољство ми је што сам члан жирија и ментор у овој Клеттовој друштвено одговорној акцији, а још веће задовољство што је преко деведесет ученика у школи изразило жељу за учлањењем у Клуб. Очигледно је да библиотеке јесу културно средиште школе и да уколико ученике приволимо правим вредностима као што је читање, остварили смо значајан циљ. Читалачки маратон јесте и интелектуална и креативна трка ка циљу“, изјавила је yа Инфо центар југа наставница српског језика у овој школи Дубравка Ђорђевић.  У ОШ ,,Вук Караџић” пристигло је 60 победничких романа ,,Ја, Алексија” Бранке Трифуновић, које ће у школској библиотеци са ментором  анализирати пријављени ученици.

Сви ученици  који су чланови клуба добили су  победнички роман на поклон и чланске карте.

ПОДЕЛИТЕ.