АЛЕРИО

0

 

-alerio

Агенција за локални економски развој и имовину, основана је Одлуком Скупштине Општине Лебане, донетом 08.02. 2013. године.
Агенција се налази у просторијама СО. Лебане у Новом занатском центру и технички је опремљена за рад.

alerio kanc
Основни и најбитнији задатак у раду Агенције је стварање услова за Привредно – Економски развој наше Општине (индустрије, пољопривреде, услужне делатности и програма већих вредности, као што је водоснабдевање).
Агенција такође ради на ревитализацији многих објеката друштвеног стандарда (Аутобуска станица, хотел, започета изградња локала , започета изградња Дома културе у Бошњацу и др.)
Агенција све своје активности усаглашава и врши уз помоћ надлежних служби и локалних јавних предузећа.
Посебно, Агенција интезивно сарађује са општинским руководством.

novica peci milosevic1

Новица Милошевић – Пеци, ВД. директор Агенције АЛЕРИО

ВД. Директор Агенције Новица Милошевић је за Званичну интернет презентацију Општине Лебане рекао :
-„Агенција за локални економски развој и имовину Општине Лебане је основана ради обављања развојних, стручних и других послова, у поступку реализације развојних пројеката, прикупљање и обједињавање средстава у циљу одрживог развоја и то:
-Развојем привредних потенцијала
-Развојем функције локалне самоуправе
-Развојем приватног и јавног партнерства.
Посебно, ангажовање Агенције биће фокусирано на изналажењу нових производних програма у области индустрије и пољопривреде и тиме ће се створити услови за отварање нових радних места.
Протекле године су биле време сталних друштвених и економских промена у нашем, а и у међународном окружењу које су битно утицале на организацију, статусни и организациони профил развоја наше Општине.
Привреда је скоро доведена до дна, самим тим и у осталим пратећим сегментима друштвеног и економског развоја , мининизиране су могућности за било какав економски развој.
Међутим, Агенција за локални економски развој и имовину општине Лебане сигурно у великој мери може утицати на постављање солидне основе, да би се у будућем периоду убрзао привредно-економски развој општине, уколико се већина зацртаних циљева у стратешком, збирном плану буду усагласили и подржали од стране Општине и шире заједнице.
Агенција ће се ангажовати у изради оцењивању свих пројеката, пружати стручне услуге свим потенцијалним инвеститорима, пратити реализацију и динамику извођења пројеката утврђивати ефекте реализованих инвестиција за предузеће, земљорадничке задруге и друге субјекте.“

ПОДЕЛИТЕ.