Све о поступку обнове и регистрације пољопривредних газдинстава

0

03.02.2017 године са почетком у 10 часова а у организацији Службе за пољопривреду општине Лебане одржано је предавање у великој сали општине Лебане за пољопривредне произвођаче .У прилици су били да чују излагања на тему:

“ Све о поступку обнове и регистрације пољопривредних газдинстава“
са предавачем
инж.пољопривреде Бранимиром Ивановићем радником ОУ Лебане
и темом
„Субвенције у пољопривреди“
са предавачем
дипл.инж.пољопривреде Ненадом Богдановићем радником ОУ Лебане

У изузетно пријатној атмосфери произвођачи су имали прилике да чују веома интересантне и корисне информације из ове области и упознају се са новим трендовима и новинама у овој производњи. Имали су прилике да питају и оно што их занима и мучи у току производње и да наравно добију и адекватан одговор. Све у свему предавања су била веома корисна и сврсисходна што се и видело у непосредном контакту са стручњацима из ове области.

Најављено је такође да ће Служба за пољопривреду општине Лебане у наредном периоду, омогућити да добијете правовремене и што квалитетније информације о свим актуелностима која се дешавају у области пољопривредне производње.

Присутним произвођачима Ненад Богдановић је испред Службе за пољопривреду најавио и дешавања предвиђених у наредном периоду а односи се на средства која су по први пут издвојена у буџету општине Лебане за наредну 2017 годину у износу од 25.800.000 динара.

Средства су намењена за директне инвестиције код пољопривредних произвођача по питању директних улагања у производњу.Затим у наредном периоду се најављује одржавање састанака по питању израде Стратегије развоја пољопривреде где ће бити поребно активније учешће свих пољопривредних произвођача како би иста била урађена на што квалитетнији начин.

ПОДЕЛИТЕ.