Јавни позив за пријављивање кандидата за пописиваче пољопривредних газдинстава

0

Јавни позив за пријављивање кандидата за пописиваче пољопривредних газдинстава, који почиње 1. октобра, биће објављен 15. августа у осам сати, наведено је на сајту Попис пољопривреде 2023.

Сви заинтересовани за поменути конкурс детаље о томе моћи ће да виде на веб-сајту Републичког завода за статистику (www.stat.gov.rs) и сајту Пописа пољопривреде 2023 (popispoljoprivrede.stat.gov.rs), као и у средствима јавног информисања.

Планирано је да у Попису пољопривреде 2023. учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора.

Пре почетка пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце, по нивоима, ради обезбеђивања јединственог поступања у тумачењу и примени методологије, према плану и програму Републичког завода за статистику.

Попис пољопривреде 2023. обухватиће пољопривредна газдинства на територији Србије, без обзира на статус (породична газдинства, газдинства правних лица и предузетника).

Подаци ће бити прикупљани методом интервјуа на терену, од 1. октобра до 15. децембра, на основу Адресара пољопривредних газдинстава.

Пописивачи ће податке уносити директно у електронски упитник на лаптопу (метод CAPI).

Газдинства привредних друштава, земљорадничких задруга и других облика организовања са статусом правног лица пописаће се самостално, уносом података у веб-упитник (метод CAWI).

Инструктажа за пописиваче за предстојећи Попис пољопривредеодржаће се у општини Лебане, у термину од 18. do 22. септембра 2023. године.

На инструктажном пункту биће 33 пописивача, из општине Лебане 14, општине Медвеђа 9 и из општине Бојник 10, док ће укупан број учесника на обуци бити 38.

Материјал за пописиваче из свих наведених општина биће достављен на инструктажни пункт у Лебану.

 

ПОДЕЛИТЕ.