ЗАВРШЕН ПРКОС: ТРИЈУМФ ПРЕДСТАВЕ “СВЕ ЈЕ У РЕДУ“

0

 

За Ирфана Менсура, Наду Блам и Ивана Јевтовића, чланове жирија, није било дилеме – најбоља представа ПРКОС-а ове године је “Све је у реду“ театра “Гимназијалац“ из Лебана. Победничкој представи припала је новчана награда од 100 хиљада динара.
За најбоље глумице проглашени су Мила Станковић за улогу Силване и Братислав Здравковић за улогу Адмира у представи “Све је у реду“. Најбољу мушку епизоду одиграо је Петар Петровић, као Црни у “Све је у реду” , а режисеру ове представе, Душану Благојевићу, уручена је награда за најбољу режију. Награда за Најбољу колективну игру припала је ансамблу представе ” Остајте” Независног универзитета Бања Лука, док је глумица овог ансамбла Тамара Шобота остварила најбољу женску епизоду.Јасминка Петровић написала је роман, професор Душан Благојевић га је адаптирао за позориште, а онда су талентовани младићи и девојке из лебанског позоришта Гимназијалац одушевили књажевачку публику и драмом “Све је у реду“, ангажованом причом о нетолеранцији, вршњачком насиљу, проблемима одрастања, постали апсолутни победници четврте Позоришне ревије креативног осмишљавања света у Књажевцу.

Представа “Све је у реду“ представља позоришну верзију истоименог романа Јасминке Петровић, који је прошле године “Политикин забавник“ прогласио најбољом књигом за младе. За чланове стручног жирија – Ирфана Менсура, Наду Блам и Ивана Јевтовића није било дилеме коме ће ове године отићи признања. Уз похвале организатору ПРКОС-а, књажевачком Дому културе, глумци кажу да су били импресионирани представом из Лебана.

Сличан утисак сетакла је и најпознатија аматерска глумица у Књажевцу Мирјана Јовановић, председавајући жиријем публлике. Она каже да је уживала у креативности и енергији младих људи.

Izvor i foto www.knjazevacinfo.rs

ПОДЕЛИТЕ.