Успешна прича Аустрије и јужне Србије

0

Председник општине Лебане др Горан Јањић присуствовао је  Скупштини оснивача Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, у Амбасади Аустрије у Београду. Ово је било 22. редовно заседање, чији је председник градоначелник Врања Зоран Антић.

У уводној речи, Амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер, потсетио је да Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа постоји већ десет година и представља успешну причу партнерства Аустрије и Јужне Србије.

austrija-srbija-czr

„Од оснивања много тога се промнило, Србија је постала земља кандидат за чланство у Европској унији што значи да има већу подршку Европске Уније кроз ИПА фондове. То значи и одређене техничке захтеве за управљање пројектима. Како би се прилагодили нових захтевима и како би Србија била у могућности да управља ИПА пројектима, Аустрија подржава израду студије коју ради Центар за развој о неопходним мерама за прилагођавање за неколико нових структура подршке Европске Уније , уз реформу законодавства, за регионални развој у Србији“ истакао је Амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер.

Он је нагласио да му је посебно задовољство што могу да пруже инфраструктурну помоћ, али је најважније знање које је предност југа Србије.

Након поздравне речи домаћина скупа, чланови Скупштине разматрали су извештај о раду о прошлој години и план рада за 2015. годину. На дневном реду нашао се и извештај о реализацији Студије изводљивости за пројекат „Пословна партнерства за регионални развој у јужној Србији“.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.