Уручено 10 агрегата за  најугроженија домаћинства

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, уручио је председницима и члановима савета месних заједниица агрегате намењене селима која још немају струју на територији општине Лебане.

Ово је донација Привредне коморе Србије, која је обезбедила агрегатe за најугроженије општине од елементарне непогоде, у којима је и Лебане, где је велико број домаћинстава остао без струје.

Села која ће од данас до доласка електричне енергије користити 10 агрегата су Клајић, Бувце, Дрводељ, Радевце, Рафуна, Пороштица и Липовица.

Председник општине Лебане рекао је “Још увек нека села на територији наше општине немају електричну енергију, то је преко 100 домаћинстава. Све екипе су на терену 24 часа и раде на рашчишћавању терена како би екипе електродистрибуције могле да дођу до места где је проблематично. Велику захвалност дугујемо мештанима села, који даноноћно помажу нашим екипама у рашчишћавању неприступачних терена“.

У току јучерашњег дана припадници Војске Србије притекли су у помоћ радницима ЕПСа и извезли до села Липовица агрегат за трафостаницу Липовица1 како би мештани овог планиског села добили струју.

Како надлежни јављају још 6 села на територији општине Лебане је без електричне енергије и улаже се велики напор како би се све вратило у пређашње стање.

ПОДЕЛИТЕ.