СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ЛЕБАНЕ И СЛАВЕ МИТРОВДАН

0

Општина Лебане данас слави Дан општине и славу Светог Димитрија – Митровдан. Овим поводом, данас је у свечаној сали општине Лебане одржана пригодна свечаност.
Колач је пресекао протојереј Далибор Стефановић, који је овом приликом честитао славу председнику општине, начелнику, сарадницима и свим становницима општине Лебане:

– „Благо оним људима, благо оној општини који имају Светог Димитрија за свог заштитника, патрона и чувара. Немогуће је да ствари не крену још боље него што су до сада биле.“
„Ове године уз Дан општине, 08. новембар, почињемо да славимо и славу Свети Димитрије, који је заштитник овог града и који се налази на грбу града уз цара Јустинијана. Ипак смо ми царски град. Тражили смо и добили благослов владике Арсенија да кренемо да славимо Митровдан као општинску славу. Данас је и јубилеј – 140 година од оснивања варошице Лебана, тако да имамо пуно разлога да данас будемо задовољни и срећни. Свим грађанима желим срећан Дан општине и срећну крсну славу свим верницима који данас славе.“, изјавио је за Инфо Центар Југа Иван Богдановић, председник општине Лебане.

Извор Инфо Центар Југа

ПОДЕЛИТЕ.