Стигла донација ПКС

0

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије (ПКС), посетивши данас општину Лебане, уручио је донацију три теренска возила „дачија дастер“ намењену домовима здравља у општинама Лебане, Медвеђа и Бојник, као и 40 агрегата за струју и пакете намирница за домаћинства у селима Јабланичког округа која су погођена поплавама и леденим таласом.

„ПКС и њене чланице пре две недеље почеле су хитно на терену да доносе оно што је напотребније. Доста домаћинства је остало без струје, до доста кућа није могло да се дође, посебно лекари и медицинско особље. Наша идеја је да домовима здравља уручимо од српске привреде теренска возила којима ће моћи да дођу до најзабаченијих места“, рекао је Чадеж.

Чадеж је најавио да ће привреда помоћи и пољопривреду и сточарство овога краја који су такође претрпели велику штету.

Председник општине Лебане Иван Богдановић указао је да је донација ПКС, вредна 10 милиона динара, значајна не само за Лебане већ и за Бојник, Медвеђу и остале општине јабланичког округа. ПКС је препознала сарадњу наших општина, чији споразум је потписан 13.01.2021.

Др Владан Станојевић, директор Дома здравља Лебане, који је у име својих колега примио донацију, захвалио је ПКС, РПК Лесковац на великој помоћи и истакао да ће возилима моћи да стигну и у забачене крајеве и пруже знатно квалитетнију здравствену услугу и негу свима којима је потребна.

Горан Јовић, директор ПКС-РПК Лесковац нагласио је да је помоћ привреде стигла у правом тренутку и до оних којима је најпотребнија.

Чадеж је обишао домаћинство Цветковић у удаљеном селу Пороштица, уручио агрерат за струју и пакете намирница. „Помоћ није било тешко сакупити јер су компаније прве нашле начин да помогну у тешкој ситуацији, али је теже било доћи на терен и одмах испоручити“, рекао је Чадеж.

Председник ПКС посетио је и компанију „Lebantex“ која послује у саставу „Ормо групе“.

ПОДЕЛИТЕ.