Споразум Националне службе и општине Лебане

0

Председник општине др Горан Јањић и директорка Националне службе за запошљавање Филијале Лесковац Далиборка Стојановић потписали су данас Споразум о уређењу међусобних права и обавеза у реализацији програма или мера активне политике запошљавања између Националне службе за запошљавање и локалне самоуправе.

Предмет овог Споразума је уређивање међусобних права и обавеза између Националне службе и општине Лебане у вези са учешћем општине у реализацији мера активне политике запошљавања предвиђених Локалним акционим планом запошљавања општине Лебане за 2014. годину.

opstina-nac.sluzba

Мере активне политике су обуке на захтев послодаваца и субвенције за самозапошљавање.

За реализацију ових мера, из буџета општине Лебане обезбеђена су средства у износу од 2.600.000 динара, од тога 1.000.000 динара ће бити искоришћено за обуке на захтев послодаваца , док је 1.600.000 динара намењено за субвенције за запошљавање.

opstina-nac.sluzba1

Председница локалног Савета за запошљавање Снежана Тодић, потсетила је да је на територији општине Лебане 5.300 лица незапослених, од тога је 100 особа са инвалидитетом а да њих 3.500 дуже од две године чекају на посао.

Нагласила је да су углавном сва занимања у суфициту, осим хидроинжењера и логопеда који су у дефициту.

У најави су пројекти за јавне радове и стручну праксу.

 

ПОДЕЛИТЕ.