Протекла недеља у знаку асфалтирања путева

0

Уколико направимо ретроспективу и осврнемо се на недељу која је иза нас, приметићемо да је у тим данима асфалтирано неколико деоница и путних праваца у општини Лебане.

Након припремних радова на путном правцу Лебане-Медвеђа преко Гегље и Лалиновца, завршено је асфалтирање 1, 5 км ове деонице.

Инвеститор радова је Општина Лебане уз помоћ Министарства Републике Србије, вредност инвестиције је 11,5 милиона динара.

„Ово је први путни правац који се асфалтира ове године на територији општине Лебане.У току наредног месеца имаћемо још две улице које ће уз помоћ Министарства привреде бити асфалтиране“  рекао је председник општине Лебане Иван Богдановић који је са председником СО Лебане Срђаном Јовићем и најближим сарадницима обишао радове.

Само два дана касније кренуло се са асфалтирањем улице у МЗ Ћеновац. Општина Лебане и Министарство привреде кроз програм „Градимо заједно“ обезбедили су 2,8 милона динара за асфалтирање улице у овом селу. Асфалтирано је 266 метара, а у наредних десетак дана ће општина Лебане из својих прихода асфалтирати и други крак ове улице.

Саобраћајница у Доњем Врановцу која води према Малом Војловцу је асфалтирана. Радове су обишли председник општине Лебане Иван Богдановић и председник СО Лебане Срђан Јовић са својим сарадницима.
Дужина ове саобраћајнице је 340 метара, радове је извело предузеће ПЗП „Тrace“ из Врања по пројекту који Вредност ове инвестиције је 2,4 милиона динара. Овим  асфалтирањем завршавамо све радове које смо по пројекту „Градимо заједно“ планирали са Министарством привреде.“ нагласио је председник општине Лебане. У оквиру поменутог пројекта на териотрији општине Лебане асфалтирано је 2,2 км путева. Вредност пројекта је 17, 5 милиона динара.је израдило ЈП „Лебане“.Председник Иван Богдановић је додао да општина Лебане из сопствених средстава планира да до краја године асфалтира још 3 км путева на територији општине Лебане. Такође је у Бошњацу асфалтиран  прилазни пут до стадиона ФК „Јединство“.

Локална самоуправа општине Лебане интезивно ради на побољшању квалитета живота својих грађана и сматрамо да су инфраструктурни радови који су урађени и који су у плану да се ураде, од изузетног значаја за све нас.

.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.