Проглашенa ванредна ситуације на територији општине Лебане

0

Општински штаб за ванредне ситуације на челу са председником-командантом, 19. априла у суботу донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Лебане.

Активности су благовремено предузете на спречавању последица поплава јер је максимално ангажовано људство и расположива механизација јавних предузећа и грађевинских приватних предузећа.

vanredna-situacija

Према речима председника општине др Горана Јањића, штета која је нанешена пољопривредном земљишту у доњем подручју општине као и у домаћинствима је велика.

Зато је штаб за ванредне ситуације ове општине, данас формирао комисију за процену штете. Прелиминарни резултати биће презентовани 28. априла.

Из локалне самоуправе напомињу, да су и пре ове настале ситуације предузете мере на чишћењу канала, поготову у доњем подручју општине, чиме је и спречена већа штета.

Директор ЈКП „Водовод“ , Андрија Кражић напомиње да су објекти водозахвата добрим делом уништени, тако да река и сада угрожава таложнице на водозахвату, али је радовима у предходном периоду спречено да фабрика воде и град остану без воде.

vanredna-situacija1

Становници Лебана тренутно се водом снабдевају из раније изграђених дренова, и зато није било прекида у водоснабдевању, додао је Кражић.

„Штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању, тренутно је мирна ситуација али смо у опрезу јер су наредних дана у најави падавине“, потврдио је председник општине др Горан Јањић.

 

ПОДЕЛИТЕ.