Потписани и уручени уговори по ЛАПЗ-у

0

У присуству министра државне управе и локалне самоуправе др Александра Мартиновића потписани су уговори о спровођењу мера по Локалном акционом плану за запошљавање  општине Лебане (ЛАПЗ). Као и претходних година реч је о три мере: стручна пракса, јавни радови и самозапошљавање, укупно ће бити ангажовано 81 лице.

Након потписивања уговора, Митић Предраг из Пертата – струковни медицински техничар захвалио се на добијеној шанси да ради у својој општини и ту остане са породицом:

„Све до овог јавног позива по локалном акционом плану био сам на евиденцији незапослених лица. Разне понуде за посао у другим местима нисам прихватио јер сам веровао, као што се и десило, да ћу наћи посао у општини у којој живим и да ће моја деца одрастати овде“.

Председник општине Лебане Иван Богдановић рекао је да су за реализацију мера обезбеђена средства у укупном износу од 12.5 милиона динара, од чега је учешће општине Лебане од 40% а НСЗ 60%.

„У претходне две године општина Лебане је из свог буџета издвојила за ЛАПЗ 23,6 милиона динара, а НСЗ 35,3 милиона динара, на основу свих мера и програма укупно је посао добило 404 лица. Ови подаци говоре да је број незапослених у нашој општини преполовљен“ рекао је председник Богдановић и том приликом поздравио министра Мартиновића и представнике НСЗ филијале Лесковац који су присуствовали догађају.

На данашњем догађају потписани су и уручени уговори за јавне радове  у укупном износу од 7.212.582,00 динара, од чега су: 64 лица распоређена  у  8 јавних предузећа, за стручну праксу у укупном износу од 4.100.000,00 динара, где је 13 лица распоређено у 6 јавних предузећа и код два приватна предузетника и мере за самозапошљавање у укупном износу од 1.200.000,00 динара за 4 лица.

Напослетку се обратио министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић, најавивши још пројеката које ће министарство подржати када се ради о општини Лебане, а нарочито је похвалио овај догађај у име Владе Републике Србије:

„Похвалио бих локално руководство што има добру сарадњу са НСЗ и учествује у финансирању свих мера активне политике запошљавања. С обзиром да ће бити ангажована 81 особа је један веома значајан број за општину Лебане. Овај догађај је доказ да се боримо за наше грађане и то у свим деловима Србије, посебно у њеним јужним крајевима. Бољи животни стандард, нова радна места и перспективна будућност су приоритет наше Владе“.

Држава ће наставити да улаже у развој наших јужних општина и градова, тако да можете да очекујете подршку за нове пројекте, рекао је министар.

ПОДЕЛИТЕ.