Посета удружењу пензионера

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, са својим сарадницима посетио је Удружење пензионера поводом другог дела адаптације просторија. Истом приликом ово удружење посетили су и Милош Ћирић, начелник Јабланичког округа, директорка ПИО фонда Марина Манојловић, са својим сарадником, Николом Лаковићем, као и представнице Савета за образовање СНС у Лебану.

У свом говору председник Богдановић, захвалио се најпре начелнику Јабланичког округа, који се одазове и подржи захтеве локалне самоуправе,  неког удружења или појединца са подручја наше општине. „Оно што је наша општина договорила са Удружењем пензионера то је и остварила. Прошле године смо решили енергетску ефикасност у износу од 300 хиљада динара. У години иза нас смо определили и 400 хиљада динара по конкурсу где је адаптиран део просторија, мокри чвор и грејање“ поручио је председник општине.

Том приликом позвао је све старије суграђане да се вакцинишу. Идеја је да се покрене заједничка акција, где би се по списковима овог удружења контактирали пензионери, посебно у руралним срединама, људи из Савета за образовање би могли да врше пријаву старијих лица преко е-управе, а локална самоуправа ће у  договору са Домом здравља организовати превоз за старије суграђане.

Председница Удружења пензионера, Милица Банковић, захвалила се свим гостима на посети, а и великој помоћи. Посебну захвалност је упутила председнику општине за несебичну помоћ, јер су захваљујући помоћи локалне самоуправе остварени сви планови везани за адаптацију који су били неопходни и пензионери су добили лепше и топлије просторије.

Никола Лаковић, уручивши донацију, телевизор за ово удружење, рекао је „Ова донација би била уручена много раније, али из свима добро познатог разлога, званог ковид 19, тек данас смо у прилици да исту уручимо. Ово је само један гест и знак пажње, а наша је обавеза да се угледамо на вас, да поштујемо ваше године и улепшамо ваше дане како бисте живели боље.“

ПОДЕЛИТЕ.