Помоћ најугроженијима у удаљеним сеоским подручјима

0

Црвени крст Лебане почео је још 13. септембра дистрибуцију прехрамбених и хигијенских пакета угроженим породицама у удаљеним сеоским подручјима Радевце, Клајић, Бувце и Липовица.

Влада Републике Србије посредством Црвеног крста Србије ову хуманитарну акцију спроводи уназад пар година а на иницијативу

Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбеђе на су финансијска средства за набавку 41.540 пакета хране и хигијене за социјално најугроженије породице у 105 општина друге, треће и четврте групе развијености у Србији, међу којима је и наша општина.

 

Спискови корисника помоћи сачињени су у сарадњи са Центром за социјални рад и Месним заједницама а на основу стања социјалних потреба. Пакети ће бити дистрибуирани и током месеца октобра.

Пакети су паковани на бази потреба четворочлане породице. Самохрана старачка домаћинства добијаће по један пакет, без обзира на то да ли домаћинство има једног или два члана.

Дистрибуцијом пакета биће обухваћене социјално најугроженије породице из удаљених сеоских средина, самохрана старачка домаћинсктва, породице на граници остваривања права из социјалне заштите, породице без сталних прихода, са више деце и породице које имају члана са инвалидитетом.

Велику помоћ Црвеном крсту Лебане пружају активисти који својим ангажовањем доприносе да пакети помоћи стигну до наших суграђана у неприступачним пределима.

ПОДЕЛИТЕ.