Подршка женама за развој женског иновационог предузетништва

0

У општини Лебане у току је реализација пројекта  „Подршка женама за развој женског иновационог предузетништва“ . Пројекат се спроводи у оквиру програма подршке развоју и промоцији женског иновационог предузетништва за 2019. годину, који спроводи  Кабинет министра без портфеља задужен за иновације и технолошки развој у Републици Србији.

Циљеви овог програма су развој друштвене свести о важности женског иновационог предузетништва, конкретна подршка развоју женског иновационог предузетништва, на националном и локалном нивоу, кроз покретање нових и развој постојећих женских бизниса.

Пројекат „Подршка женама за развој инвационог предузетништва у општини Лебане“ намењен је незапосленим женама, које имају иновативну бизнис идеју и желе да покрену свој бизнис добијањем новчане и неновчане подршке, као и постојећим предузетницама са територије општине Лебане, које желе да унапреде свој постојећи бизнис кроз иновације.

Учеснице пројекта у општини Лебане добиће новчану и неновчану подршку за развој својих иновативних бизнис идеја похађањем предузетничких обука, доделом грантова за покретање или развој постојећих бизниса, као и подрском од стране својих ментора.

Предстојеће актвности на пројекту  су трибине у месним заједницама на територији општине Лебане, где ће заинтересоване учеснице имати могућности  да се детаљно информишу о конкурсу. Након трибина следи пријава за учешће на конкурс, похађање предузетничких обука и додела грантова.

Све додатне информације се могу добити на број телефона 063/8707163 – или маил pokretmladihsnaga@gmail.com.

 

ПОДЕЛИТЕ.