Подељене поносне картице „цена минус за 3+“ мајкама са троје и више деце

0

У присуству председника општине Лебане Ивана Богдановића и представника Покрета за децу „Цена минус за 3+“, у четвртак 11.07.2019. године у Дому културе „Радан“ Лебане, мајкама са троје и више деце свечано су подељене Поносне картице које омогућавају бројне олакшице и попусте при куповини неопходних ствари.

Овом приликом председник општине Иван Богдановић казао је да је ово скроман допринос локалне самоуправе породицама са више деце уз жељу да се подстакне наталитет , али и олакша тежак економски положај својих суграђана. Он је додао да је и до сада општина Лебане водила рачуна о унапређењу услова за развој својих најмлађих суграђана.

„Општина Лебане, у сарадњи са Покретом за децу покренула је акцију „Три плус“. Све мајке са троје и више деце подносе захтев за издавање Поносне картице, на основу које ће моћи да остваре попусте код привредних субјеката, са којима је општина Лебане склопила уговор о сарадњи а њих је у овом тренутку 35. Рок за подношење захтева за Поносну картицу не постоји, све мајке које нису биле у могућности да до сада поднесу захтев моћи ће то да ураде и у наредним радним данима на шалтеру Услужног центра у згради Општине Лебане, у времену од 7 до 15 сати. Крајем месеца ће се израђивати картице а почетком наредног позивати мајке да преузму исте“ – казала је Тамара Стефановић, координатор за популациону политику и наталитет општине Лебане.

Владица Гавриловић из Покрета за децу три плус који је један од идејних твораца поносне картице нагласио је да је ова картица доказ поштовања породица са више деце и да сам покрет даје допринос борби против беле куге која прети уништењу и нестанку нације.

Приликом доделе ових картица наступио је Дечји хор „Пахуљице“. На крају свечаности сви малишани позвани су да се попну на позорницу.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.