Обилазак радова на путу Слишане – Царичин град

0

Горан Јовић, директор ПКС-РПК Лесковац у друштву начелника Јабланичког округа, Милоша Ћирића, представника локалне самоуправе и неколико медијских кућа, обишао је радове на реконструкцији и асфалтирању пута од Царичиног града до Слишана и део од Слишана до Мијајлице .

У центру Слишана окупили су се мештани, како би поздравили представнике власти, али су највећу захвалост изразили председнику Републике Србије Александру Вучићу, који им је и обећао овај пут у марту месецу ове године, приликом обиласка Царичиног града.

У току је комплетна адаптација пута Царичин град – Слишане у дужини од 9 километара, а уследиће и санација пута Царичин град – Мијајлица у дужини од 2 километра. Вредност радова за ових 11 километара је 130 милиона динара.

Горан Јовић, директор ПКС-РПК Лесковац казао је новинарима у Слишану да ће овај пут, ширине 4 метара, дужине 11 километара бити завршен најкасније до краја августа месеца. Вредност радова износи 130 милиона динара.

Јовић је овом приликом казао да је ово асфалтирање омогућено личним залагањем председника Републике Србије Александра Вучића, који је посетио крајем марта општину Лебане. Он је додао да ће са новим асфалтним путем доћи до оживљавања читавог овог краја, повратка младих у сеоску средину где ће моћи несметано да се баве пољопривредом, али и привлачења страних инвеститора. Како је рекао Јовић са почетком асфалтирања овог путног правца већ је забележено и повећање цене земљишта, а и повратак младих. До краја ове године очекује се завршетак пројекта за путни правац који повезује Јабланички и Топлички округ преко планине Радан.

Мештани Слишана нису крили своје задовољство адаптацијом и санацијом пута који је изграђен далеке 1973. године.

Рок за завршетак ових радова је до краја августа, а њихов извођач је предузеће СНЛ градња.

ПОДЕЛИТЕ.