Обележен званичан крај пројекта „Побољшање стандарда живота у ромским насељима“.

0

У ромском насељу „Јабланица“ у Лебану данас је званично обележен крај пројекта „Побољшање стандарда живота у ромским насељима“.

Општина Лебане омогућила је реализацију овог пројекта озакоњењем објеката овог насеља, као и обезбеђивањем локације за изградњу спортског игралишта коме је показала висок степен одговорности за решавање изазова, потребе грађана и показала пример другима како се на најбољи начин користе средства.

Пројекат је финансирала Европска Унија, суфинансирала Република Србија, реализовало министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарство финансија- сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ, а на терену спровела организација „Help” и општина Лебане. Реконструисано је 8 објеката са 38 стамбених јединица у насељу „Јабланица“ чиме су обезбеђени минимални санитарни услови за нормалан и достојанствен живот 38 породица овог насеља.

Како је казао Зоран Лакићевић, државни секретар у Министарству грађевинарства  саобраћаја и инфраструктуре, „Општина Лебане показала је како се на најбољи начин могу користити средства Европске уније“.

Укупна вредност изведених радова је 150,000.00 евра.

Поред тога у оквиру пројекта изграђено је и спортског дечије игралиште укупне вредности 14,700.00 евра.

ПОДЕЛИТЕ.