ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЛЕБАНЕ И КРСНА СЛАВА МИТРОВДАН

0

Општина Лебане је , доделом признања и награда, обележила Дан општине и 140. рођендан. Од ове године општина Лебане почела је да слави и општинску славу Светог Димитрија у народу познатијег као Митровдан.

У свечаној сали општине Лебане најпре је одржана пригодна свечаност. Колач је пресекао протојереј Далибор Стефановић, који је овом приликом честитао славу председнику општине, начелнику, сарадницима и свим становницима општине Лебане:
„Благо оним људима, благо оној општини који имају Светог Димитрија за свог заштитника, патрона и чувара. Немогуће је да ствари не крену још боље него што су до сада биле.“

Први домаћин општинске славе је Иван Богдановић, председник општине Лебане а колач за нареду годину предао је свом помоћнику Миодрагу Живковићу.

Тачно у подне у сали Дома културе почела је свечана седница којој су присуствовали Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља, Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, Горан Јовић, директор Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски Управни Округ, Божидар Стојиљковић, начелник Јабланичког Управног Округа, Небојша Ненадовић, председник општине Бојник, Ненад Крстић, председник општине Трговиште, Милан Стевановић, председник Скупштине општине Медвеђа,као и многобројни представници градова и општина из Србије, представници МУП-а, припадници Војске Србије и Министарства одбране, свештенство Јабланичког намесништва и Црквене општине Лебане, представници Српско Руског хуманитарног центра, представници правосуђа и тужилаштва, представници СКГО, Регионалних привредних комора, банака, привреде и осталих државних и јавних институција, већници и одборници СО Лебане и грађани ове општине.
„Рад рађа идеје! Вођен овом мишљу, пре више од годину дана, прихватио сам велику част али и још већу обавезу, да постанем председник општине и будем први човек нашег малог-великог града. Града у којем сам рођен , у којем сам одрастао и основао своју породицу. То није била нимало лака одлука за мене лично, јер сам знао а и сада сам се уверио, да бити први човек Лебана, уначи потпуно предавање послу, због својих суграђана, комшија, рођака, пријатеља, због људи који овде живе а који заслужују много више. Данас, са искуством које имам а оно није велико, са поносом могу рећи да смо сви ми заједно почели да мењамо неке ствари на боље. Није идеално, није лако али мењамо се. Главна промена , по мени најважнија, је та што смо почели да верујемо у себе и своје могућности. Више не тражимо оправдања са стране, што смо спремни да даноноћно радимо и да се боримо. Због тога смо у локалној самоуправи увели једно правило, а то је , увек говоримо истину и не дајемо лажна обећања а када нешто обећамо то морамо и да остваримо. Мени је драго да наши суграђани то сваким даном све више и више препознају јер само на тај начин можемо ићи напред. Велику захвалост дугујемо нашем председнику Александр Вучићу јер да није било њега не само да би светло било угашено већ би се сви спремали и да затворимо врата“ казао је у свом обраћању Иван Богдановић, председник општине Лебане поручивши својим лебанчанима да је потребно да се још више уједине, оставе сујету по страни а да једини циљ свима буде бољи живот у Лебану.

Како је истакнуто овом приликом, посебан датум за општину Лебане је 28.децембар прошле године када је председник Србије Александар Вучић отворио фабрику „Лебантекс“ која је упослила до сада 140 радника док ће још 70 становника ускоро добити посао.

На свечаној седници додељене су плакете, повеље и похвале.
Александар Вучић, председник Србије добио је плакету за неизмерни допринос у развоју и афирмацији општине Лебане а коју ће му лично уручити председник општине Лебане, Иван Бодановић у понедељак у 12 часова, када је заказан састанак, у кабинету председника Вучића.

Повеље су добили: Театар „Гимназијалац“ из Лебана, за постигнут нарочит успех у позоришном и уметничком стваралаштву, Лебантекс ДОО Лебане, за изванредни допринос у остваривању развоја и унапређењу општине Лебане у области привреде и Свештенство Јабланичког намесништва, за залагање у сарадњи верске и световне властио и афирмацији Цркве у нашем друштву.

Похвале су добили: Исидора Ђорђевић из Лебана, ученица Гимназије у Лебану, ђаку генерације за школску 2017/2018. годину, Аница Здравковић из Доњег Врановца, ученица СТШ „Вожд Карађорђе“ Лебане, ђаку генерације за школску 2017/2018 годину, Александру Ристићу из Лебана, ученику ОШ _“Радован Ковачевић“ Лебане, ђаку генерације за школску 2017/2018 годину, Предрагу Симићу из Лебана, ученику ОШ „Вук Караџић“ Лебане, ђаку генерације за школску 2017/2018. годину и Јовани Стојановић из Бошњаца, ученику ОШ „Радоје Домановић“ Бошњаце, ђаку генерације за школску 2017/2018. годину.

 

 

INFO CENTAR JUGA

ПОДЕЛИТЕ.