НАСТАВЉА СЕ ДОГРАДЊА ВРТИЋА У ЛЕБАНУ

0

Пројекат доградње вртића започет је још 2011. године, урађен је темељ и ту се стало. Након седам година доградња ће се наставити се ових дана, договорено је данас на састанку у овој установи коме су присуствовали председник општине Лебане Иван Богдановић, председник СО Лебане Срђан Јовић, директорка ПУ „Дечја радост“ Невена Здравковић и представници министарства привреде.

Вредност пројекта је 19 милона динара и заједничким средствима га финансирају министарство привреде и општина Лебана рекао је данас Иван Богдановић, председник општине Лебане.

„Министарство привреде учествује са 5,5 милона динара, а остатак новца је обезбедила општина Лебане. Рок за завршетак радова је 90 радних дана.“ истакао је Иван Богдановић.

Он је додао да нових запошљавања у вртићу неће бити већ ће се извршити прерасподела из постојећег броја запослених.На листи чекања за упис у вртић тренутно је 74 детета, а завршетком овог новог дела вртића листе чекања више неће бити истакла је Невена Здравковић, директорка ПУ „Дечја радост“.
Доградњом вртић ће добити неколико нових просторија а оно што је битно да ће у новом делу бити отворена и млађа јаслена група за бебице од 9 месеци.

„Оно што је посебно важно да нагласим је да ћемо доградњом отворити и групу за бебице од 9 до 20 месеци односно млађу јаслену групу. Нама пуно значи ова доградња јер ћемо коначно успети да збринемо сву децу која су на листи чекања. Добићемо нове просторије за млађу јаслену групу, велику салу за приредбе, фискултурну салу и још једну собу за децу тако да ћемо збринути сву децу са листе чекања а растеретићемо и постојеће групе које су веома бројне“ рекла је Невена Здравковић. Она додаје да вртић поред постојећих пет група у матичној згради има још 12 група у издвојеним одељењима.

Цена боравка деце у вртићу је 2950 динара и како је рекла директорка Здравковић није планирано повећање цене боравка у скорије време. За родитеље који имају троје деце важно је нагласити да општина Лебане финансира боравак трећег детета у вртићу из буџета.

INFOCENTAR JUG

ПОДЕЛИТЕ.