Награда за сценске игре

0

Чланови дечје драмске секције Библиотеке „Бранко Радичевић“ у Лебану, „Пчелице“, Мила Станковић, Војин Јањић и Ања Станковић, ученици основних школа ,својом игром у сценским минијатурама „Маза“, „Кућни љубимац“ и „Парче торте“ освојили су 3. место на 2. Фестивалу сценских минијатура у Лесковцу.

„Ова деца, одлични ученици, по мом мишљењу су изванредно одиграла сценске минијатуре. Са овако талентованом децом није било тешко радити. Осмишљена и уиграна симпатична екипа је то потврдила, па самим тим и успех није изостао. Било је право задовољство радити и дружити се са њима и ја им се најискреније захваљујем“, рекла је директорка библиотеке, Горадна Миљковић.

Питали смо децу, шта кажу о овој награди:

„Ања, Војин и ја, чланови смо позориштанцета „Пчелице“ које постоји већ 8. година. Добри смо другари, дружимо се, рецитујемо, причамо, учимо улоге. Ове сценске минијатуре припремили смо заједно са тета Гоцом а подршку су нам пружили и остали радници библиотеке. Није нам било тешко да играмо јер ми то волимо и осећамо се лепо. Уживали смо у игри, играли се заистински и успех није изостао. Диплома за освојено 3. место на Фестивалу, биће нам подстрек за даљи и успешнији рад“, рекла је Мила Станковић.

nagrada-za-scenske-igre

„Напорно смо се припремали и наш труд се исплатио. Уживали смо у игри, било нам је лепо. Срећан сам због овог успеха на овом Фестивалу“, рекао је Војин Јањић.

„Трудили смо се сви. Колико смо успели је диплома за освојено 3. место на 2. Фестивалу сценских минијатура у Лесковцу. Надамо се да ћемо се и даље дружити и наравно постићи још бољи успех. Пресрећна сам“, рекла је Ања Станковић.

Циљ ове манифестације је био да се афирмишу различити облици сценског стваралаштва и израза деце узраста од 5 до 17 година.

На Фестивалу биле су приказане вербалне и невербалне сценске минијатуре ( драмолети , игрокази…) али и кореографски уобличена плесна остварења, пантомима и акробатика.

 

ПОДЕЛИТЕ.