Меморандум о сарадњи са Бугарима

0

Председник општине Лебане др Горан Јањић и кмет општине Брезник (Бугарска) потписали су Меморандум о сарадњи, јуче у Брезнику.

Обе општине ће заједно са два пројекта аплицирати за средства предприступних фондова  код ЕУ, у оквиру ИПА II програма прекограничне сарадње.

У оквиру пројекта, предвиђене су три приоритетне области.

saradnja-bugari

Општина Брезник биће водећи партнер на пројекту у оквиру приоритета 1: „Развој туризма, културног и природног наслеђа“, док ће општина Лебане бити водећи партнер на пројекту у оквиру приоритета 3: „Заштита животне средине и ублажавање климатских промена“.

Такође, партнери на пројекту, општине Лебане и Брезник, заједно ће радити на припреми пројеката, заједно дефинисати циљеве, резултате, активности и буџет предлога пројекта.

Како је речено, најмање 60%, а највише 80% вредности буџета предлога пројекта биће предвиђено за пројекте активности на територији водећег партнера.

Заједнички циљ обе општине је да интезивно и искрено сарађују , са намером да допринесу развоју својих општина, унапреде прекограничну сарадњу и добросуседске односе.

saradnja-bugari1

 

ПОДЕЛИТЕ.