Квиз: Упознајмо своју околину

0

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, Туристичка организација одржала је данас Еко квиз у Визитор центру „Теодора“ подно од локалитета Царичин град.

Овогодишњи , шести по реду квиз одржан је под  називом „Упознајмо своју околину“, на тему „Биодиверзитет Радан планине“.

kviz1

Све три основне школе са територије општине Лебане имале су по три представника која су се такмичила , а у жирију су били њихови наставници из биологије; Сузана Станковић, Љиљана Стојановић и Драгољуб Марковић.

„Овим квизом настојимо да мотивишемо младе , да као наша будућност, још у току основног образовања стекну јаснију слику о значају очувања животне средине. Зато да би боље упознали нашу околину  одабрали смо да представимо овај пут биодиверзитет Радан планине која нам је толико близу , али немамо навику да јој често одемо у походе“, рекла је директорка ТООЛ , Андријана Јовић Богдановић.

kviz2

Додала је, да им је у састављању питања за квиз помогла публикација коју су објавили Прим. др. Вујадин Ристић и Прим. Др Миломир Љубић.

Жири је оценио да су учесници овог квиза данас показали завидно знање и поручили им да и у будуће раде на очувању животне средине.

По завршетку квиза обишли су археолошки локалитет Царичин град.

 kviz3

 

 

ПОДЕЛИТЕ.