Oбавештење команданта ОШВС Лебане

0

На основу одлуке Владе Републике Србије о проглашењу ванредног стања због вируса COVID – 19 командант Општинског штаба за ванредне ситуације општине Лебане Иван Богдановић,  одржао је прву ванредну седницу ОШВС дана 17.03.2020.године у просторијама СО Лебане са почетком у 11 часова. На одржаној седници  донешене су наредбе, закључке и препоруке које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID – 19 на територији општине Лебане. Наредбом је начелника ОУ обавезао да организује неопходан минимум процеса рада у ОУ у циљу несметаног функционисања, поштујући стање и статус особа старијих од 60 година, трудница, хроничних болесника у складу са мерама Владе Републике Србије. Наредбом је обавезао Одсек за инспекцијске послове који се огледа у редовној контроли спровођења одлука Владе Републике Србије, Министарстава и општинског штаба за ванредне ситуације.

Донешене су  препоруке да све институције и привредни субјекти који послују на територији општине Лебане редовно предузимају мере и активности сходно мерама Владе Републике Србије, Министарства здравља и Завода за јавно здравље Лесковац. Препоручио је обуставу рада визиторског центра Теодора, Спортског центра и теретана на територији општине Лебане.

Донешени су и закључци којим је и редукован линијски ред вожње на територији општине Лебане. Рад угоститељских објеката ограничен је  на период од 08 до 20 часова. Грађанима преко 65 година и лица са хроничним здравственим тегобама омогућен је контакт преко општинског кол центра 016/843-027 и 064/358-88-666. Грађани који су дошли из иностранства након 15.03.2020. године дужни су да поштују мере самоизолације које су уведене ванредним стањем!

Наређено је 24 – часовно дежурство и ангажовање чланова штабова, повереника и заменика повереника и цивилне заштите у сталном пасивном дежурству!

КОМАНДАНТ ОШВС ЛЕБАНЕ

ПОДЕЛИТЕ.