„Јабланичко коло“ у полуфиналу „Шљивика“

0

 sljivik

Управо сада, се чланови КУД „Јабланичко коло“, пакују и спремају за повратак комбијем у Лебaнe. Они су пре неких сат времена на снимању емисије „Шљивик“ РТС-а, у студију на Кошутњаку,  победом над КУД „Плав“ из Берана из Црне Горе,  у категорији играчке групе које изводе игре из свог краја,  успели да се пласирају међу четири најбољих ансамбла који негују и чувају народну традицију.

У телефонском разговору за Интернет презентацију општине Лебане, Томислав Јовић, председник КУД „Јабланичко коло“, кореограф и уметнички руководилац, је пренео своје утиске и утиске жирија, који су веома позитивни. Нашим играчима су аплаудирали и директни конкуренти, а члан жирија Радојица Кузмановић, је позвао КУД „Јабланичко коло“ на гостовање и учешће на такмичењу „Јасеничко прело“ које се одржава у Смедеревској Паланци.

Емисију „Шљивик“ која је снимљена 26. Фебруара, ове године у студију II РТС-а на Кошутњаку, када су се Лебанчани нашли међу осам најбољих представника у својој категорији када је извела Изворне народне игре из Јабланичког краја,“ Лесковачка четворка“, „Посади деда“, „Чачак“ и „Бугарче девојче“, биће емитована на I програму РТС-а , 5. Априла, са почеткому 17 сати и 25 минута.

КУД „Јабланичко коло“ из Лебана, нова снимања Полуфиналних емисија „Шљивика“, очекују 16. и 17. априла, када ће се борити за улазак у Велико финале „Шљивика“,  у коме ће се победник одлучивати путем СМС гласања.

ПОДЕЛИТЕ.