„Екологичан“

0

Удружење Рома „Херц“ са Канцеларијом за младе у Лебане успешно је реализовало пројекат „Екологичан“ на територији општине Лебане , уз финансијску помоћ Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и општине Лебане.

Циљ пројекта је подизање свести код локалног становништва са акцентом на младе о значају управљања отпадом и стварања услова за прве кораке у рециклажи.

У оквиру пројекта свим школама су подељени контејнери за сакупљање чепова и пет амбалажа.

ekologican

„Свако одељење добило је своју корпу за одлагање чепова , а након прикупљања критичне масе истих, свака школа ће моћи да преда отпад рециклажном центру добити новац који ће даље бити употребљен за куповину неопходне школске опреме“, председник Савета за младе Иван Јовић.

Током трајања пројеката ученици 4. разреда основних школа у Бошњацу , Пертату, Цекавици и Лебану учествовали су у радионицама „Управљање отпадом“, док је ученицима Средње техничке школе ближе представљен процес селекције и рециклаже отпада на регионалној депонији у Лесковцу.

За званичну презентацију општине Лебане потврђено је да ће и у будуће удружење Рома „Херц“ уз подршку локалне самоуправе наставити промоцију рециклаже у својој заједници са циљем стварања одрживих навика код младих у општини Лебане.

Крај пројекта обележен је првим „Еко фест“ догађајем техно музике у Дому културе „Радан“ у Лебану.

ekologican1

 ekologican2

 

ПОДЕЛИТЕ.