Државни секретар у Министарству грађевинарства обишао радове на Центру за посетиоце

0

Државни секретар у Министарсву грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Драган Стевановић обишао је радове на Центру за посетиоце „Царичин град“ заједно са председником општине Лебане Иваном Богдановићем и његовим сарадницима.

Стевановић је овом приликом подсетио да је овај пројекат вредан 194 милиона рсд, а да је рок за извођење до краја године и да се нада да ће временски услови то и дозволити.

„Држава је ове године издвојила преко милијарду динара за 6 општина на југу Србије и акценат је на интегралном развоју. Посебна радна група која се бави јужном Србијом и њеним развојем, подизањем туристичких, културних и свих других капацитета, са акцентом на завршетак пута преко Радан планине који ће повезати 2 округа – јабланички и топлички улаже доста труда да се све планирано и реализује“ рекао је државни секретар и додао да је изузетно задовољан током радова око Царичиног града.

„Утисци око изградње Центра за посетиоце су позитивни, за сада се радови добро одвијају и надамо се да ће се све наставити предвиђеном динамиком. Подршка коју смо добили од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и, од Владе Р Србије нам много значи, а искористићемо је да од Лебана направимо место које је погодно за живот и омогућимо даљи развој југа Србије“ рекао је председник општине Лебане и посебно се захвалио државном секретару Драгану Стевановићу на посети, Влади Републике Србије и свима који дају подршку југу.

ПОДЕЛИТЕ.