Донација ЕУ, контејнер-амбуланта за лебански ДЗ

0

Дом здравља у Лебану добио је контејнер-амбулату, као донацију ЕУ, за тријажу пацијената. Том приликом председник општине Лебане, Иван Богдановић, са својим сарадницима посетио је ДЗ и поручио:

„Ово није први пут да на захтев општине Лебане делегација ЕУ у Србији одговори донацијом и овом приликом им се захваљујем на помоћи, као и канцеларији UNOPS-а за набавке. Контејнер је од великог значаја за организацију рада у нашем Дому здравља, поготово сада када имамо повећан број позитивних пацијената, а и првих прегледа“.

„Радно време овог контејнера за тријажу биће од 07-20 часова и омогућиће боље услове запосленима, а и пацијентима. Од великог нам је значаја ова донација, јер ћемо стање са короном држати под контролом и спречити улазак инфицираних пацијената у ДЗ“ рекао је директор ове установе Владан Станојевић.

Председник Богдановић такође је апеловао на све мештане Лебана да се придржавају препоручених епидемиолошких мера, јер се повећава број пацијената оболелих од корона вируса у нашој општини.

ПОДЕЛИТЕ.