Додељене значке и захвалнице војницима који су добровољно служили војни рок са оружјем

0

Данас су у Лебану додељене значке и захвалнице војницима са територије општине Лебане који су добровољно служили војни рок од 2011. до 2015. На свечаности у сали СО Лебане данас је подељено 59 призања отаџбине.
Свечаности су присуствовали начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић са сарадницима и начелником Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Лесковац потпуковником Драганом Милићем и референтима, командант Гарнизона Лесковац пуковник Слађан Цветковић, директор Регионалне привредне коморе Лесковац Горан Јовић, помоћници председника општине Лебане Миодраг Живковић и Саша Ђорђевић, директор Гимназије Драган Ђорић, директор СТШ „Вожд Карађорђе“ Мирко Пешић, председник општинског удружења резервних војних старешина Мартин Станковић, војници, родбина и пријатељи војника који су служили добровољно војни рок са оружјем.
На данашњој свечаности начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић са помоћницима предсендика општине Лебане уручио је 59 значака и захвалница отаџбине војницима који су доброволно служили војни рок са оружјем од 2011. до 2015. године.

У периоду од 2011. до данас са територије општине Лебане било је 198 лица која су желела да служе војни рок са оружјем, а њих 129 је прошло све лекарске прегледе и одслужили су војни рок. Занимљиво је да је од тог броја око 15 % било девојака које служиле војни рок.
Пуковник Ненад Марковић, начелник регионалног центра Министарства одбране Ниш, уручујући значке и захвалнице војницимаистакао је да војници који су данас добили ова признања треба да их носе са поносом и потсетио окупљене да војник у Србији поново цењењен и поштован.

„У време када су имали могућност да изаберу да не служе или служе војни рок са оружјем ови млади људи одлучили су се да служе са оружјем у јединицама Војске Србије и зато заслужују сваку похвалу. Војник је данас у Србији поново цењен а војничка униформа поново популарна јер нас подсећа на наше претке и на славне дане наше прошлости, а нашим прецима можемо да се поносимо само ако се они нас не стиде“ истакао је пуковник Марковић.

 

ПОДЕЛИТЕ.