Делегација словеначких привредника посетила Лебане

0

Извор: ИНФО ЦЕНТАР ЈУГА

Четрдесетак привредника из Словеније посетила је  Лебане и археолошки локалитет Царичин Град.
Делегација је најпре посетила општину Лебане где их је примио Бобан Пејић, заменик предсендика општине Лебане. Овде има пуно тога да се понуди потенцијалним инвеститорима и ово је само један корак на том путу истакнуто је на састанку. Они су одушевљењи овим нашим крајем и овај сусрет ћемо искористити да остваримо неке прве контакте. Наравно о неким детаљима за будуће инвестирање разговараће се на вишем нивоу“ казао је Бобан Пејић. 

Ова посета Словенаца код нас је упорна коресподенција Туристичке организације општине Лебане, лесковачке коморе, општине Лебане и наравно привредника из Словеније, казао је Бојан Јовић директор ТО Лебане.„Ми смо желели да им пре свега покажемо наш локалитет, да их угостимо са нашом домаћом храном и свакако се овде нећемо зауставити када је довођење старних делегација у питању“ истакао је Бојан Јовић.

Директор Регионалне привредне коморе у Лесковцу Горан Јовић истакао је да је ова посета резултирала прошлогодишњом џипијадом у Словенији.„Ово је можда први пут да су они у овом крају, углавном долазе до Београда или Ниша. Неки од њих нису знали где је Лебане, али су оним што су видели одушевљени и многи од њих кажу да ће се вратити. Мада много је битније што ће препоручити и њиховим привредницима да дођу овде“ нагласио је Горан Јовић.

Данијел Облак потпредседник општине Толмин из Словеније за портал Инфо центар југа пренео је утиске о посети Лебану и арехеолошком локалитету из 6. века Царичином Граду.

ПОДЕЛИТЕ.