Дани културе општине Лебане

0

Дом културе „Радан“ у сарадњи са локалном самоуправом ове недеље обележава дане културе, поводом 8. новембра – Дана општине Лебане.

Вечерас са почетком у 18 часова одржаће се манифестација у оквиру пројекта „Млади без граница“ ради промоције традиционалних јела и игара општине Медвеђа, Лебане и Бојника у сарадњи са државним институцијама и културно уметничким друштвима.

Петак је резервисан за свечане академије, када ће у 12 часова основна школа „Вук Караџић“ прославити 35. рођендан у трпезарији школе, а средња школа „Вожд Карађорђе“ обележити ће , такође, Дан школе у Дому културе „Радан“ са почетком у 18 часова.

dani-kulture-2015

У оквиру дана културе, Лебанчани су протеклих дана имали прилике да виде изложбу радова у дрвету Небојше Јакшића из Медвеђе, чују предавање о здравом животу и исхрани као и концерт градског хора и оркестра „Ivistinianа Prima“ док су љубитељи филма могли да виде 3D филм „Хотел Трансилванија“ и домаћи филм „Поред мене“.

Свој допринос данима културе, поводом Дана општине дала је и билиотека „Бранко Радичевић“, где су јуче за ђаке прваке представили сценске минијатуре „Парче торте“, „Чија је шоља“ и „Како се вади зуб“ у оквиру позориштанцета „Пчелице“ а у извођењу Миле Станковић, Ање Станковић и Војина Јањића.

Свечана академија општине Лебане одржаће се у понедељак са почетком у 11 часова у Дому културе „Радан“.

dani-kulture-2015

 

 

ПОДЕЛИТЕ.